ГоловнаСвіт

Пашинський: Тероризм - геополітична проблема

Нардеп назвав тероризм третьою світовою війною

Пашинський: Тероризм - геополітична проблема
Сергей Пашинский(справа)
Фото: Макс Требухов

Народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський вважає, що тероризм можна побороти тільки шляхом об'єднання всіх країн світу. Про це він заявив в Інституті Горшеніна на круглому столі "Наслідки терактів у Брюсселі для Європи і України".

"Проти чуми не шукали лікування, а шукали щеплення... Тероризм - геополітична проблема, і її потрібно вирішувати геополітичним методом... Ми маємо розуміти, що це - глобальний виклик. Це третя світова війна. Це війна від Джакарти до Брюсселя... Поки всі країни не об'єднаються, не зможе це (тероризм - ред.) подолати. Щоб ми не думали, що можемо побороти різними інструкціями, спецпризначенці і так далі... Поки ми не почнемо цього робити, ця інфекція буде по всьому світу", - заявив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що нинішній тероризм є наслідком демократії.

22 березня в аеропорту і метро Брюсселя сталися вибухи, жертвами яких стали 32 людини, близько 270 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

У Бельгії оголошено триденну жалобу. У країні діє четвертий - максимальний - рівень терористичної загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram