ГоловнаСвіт

Скандально відомий колишній мер Торонто помер у віці 46 років

Політик, який вживав наркотики, обіймав посаду у міськраді Торонто до самої смерті.

Скандально відомий колишній мер Торонто помер у віці 46 років
Роб Форд
Фото: nationalpost.com

Колишній мер Торонто Роб Форд помер у віці 46 років.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами родичів Форда, причиною смерті стало онкологічне захворювання, з яким колишній градоначальник боровся протягом тривалого часу.

Рідкісну форму раку у Роба Форда, обраного мером у 2010 році, виявили у 2014 році, незадовго до чергових виборів на пост градоначальника. У Форда, як розповів його лікар, діагностували злоякісну саркому в черевній порожнині. При цьому невеликий "вузлик" також виявили у сідниці біля лівого стегна.

З цієї причини Форд не переобирався, пост зайняв колишній голова Прогресивно-консервативної партії Онтаріо Джон Торі. При цьому колишній мер заявляв про намір брати участь у виборах у 2018 році.

За час перебування на посаді градоначальника Форд опинився в центрі численних скандалів. Він заробив собі погану репутацію, зізнавшись, зокрема, що вживав крек - призначений для куріння різновид кокаїну.

Крім того, співробітники мерії скаржилися, що Форд працював по чотири години на день, приводив в офіс повій, а колег відправляв міняти лампочки в його власному будинку. Також Форд зізнавався, що сідав п'яним за кермо і випорожнявся на парковці. При цьому після закінчення терміну його повноважень він був обраний до міської ради, членом якої залишався до своєї смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram