ГоловнаСвіт

Джон Керрі наступного тижня відвідає Москву

Голова Держдепу США обговорить з Путіним ситуацію в Україні та Сирії

Джон Керрі наступного тижня відвідає Москву
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Голова Державного департаменту США Джон Керрі наступного тижня відвідає Москву, де заплановано його зустрічі з російським керівництвом з метою обговорення ситуації в Сирії, в Україні, а також пакетів двосторонніх питань.

Про це зявиив речник відомства Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

"Держсекретар планує наступного тижня вирушити в Москву для зустрічі з російськими лідерами... Він зустрінеться з президентом Путіним, і безумовно, з міністром закордонних справ Лавровим", - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що основна мета цієї поїздки - продовжити пошуки шляхів для просування політичного процесу в Сирії.

"Втім, під час будь-яких наших дискусій з представниками російської влади, які мали місце раніше, обов'язково порушувалися й інші питання. Звичайно, Україна - один з них, і я очікую, що вони будуть говорити про ситуацію в Україні і конкретно про імплементацію Мінських домовленостей", - зазначив Кірбі.

Відповідаючи на питання, чи буде йти мова про Надію Савченко, речник зовнішньополітичного відомства США сказав, що "очевидно так".

"Держсекретар порушував питання Надії Савченко в розмовах з головою МЗС РФ Лавровим. Фактично, це сталося і під час їхнього останнього спілкування. Отже, не буде несподіваним, якщо про це говоритимуть у Москві", - додав Кірбі.

Представник Держдепу вкотре заявив, що американська сторона закликає Росію звільнити Савченко і дати їй можливість повернутися додому.

Нагадаємо, в неділю, 13 березня, Керрі заявив, що Росія залишиться під санкціями, поки не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами.

Раніше президент РФ Володимир Путін назвав "безглуздою" прив'язку санкцій до Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram