ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія пообіцяла запустити залізницю в обхід України у 2017 році

Разом із залізницею будуть побудовані шість станцій і ще дві - реконструйовані.

Росія пообіцяла запустити залізницю в обхід України у 2017 році
Железная дорога
Фото: railwayz.info

Залізнична колія Журавка - Міллерово, що пролягає в обхід України, почне повноцінно працювати в третьому кварталі 2017 року. Протяжність дороги складе 122,5 кілометра.

Про це повідомив заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, будівництво гілки ведеться "з випередженням всіх графіків". До 20 квітня Залізничні війська планують почати укладання перших 500 метрів рейко-шпальної решітки від станції примикання Журавка (Воронезька область) в напрямку станції Боченкове (Ростовська область).

Крім того, Булгаков розповів, що разом із залізницею будуть побудовані шість станцій і ще дві - реконструйовані.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про будівництво ділянки залізниці Журавка - Міллерово у вересні 2015 року. Нова гілка, на думку голови російського уряду, повинна забезпечити стійкий і незалежний рух поїздів, щоб "не бути зав'язаними на ті проблеми і неприємності, які, на жаль, тривають у наших сусідів".

Тепер ділянка основної залізниці довжиною близько 26 кілометрів, що з'єднує Центральний федеральний округ і Ростовську область, проходить по території України (Луганська область) практично вздовж кордону з Росією. Тому поїзда з деяких регіонів РФ на шляху до Краснодару і Ростов-на-Дону двічі перетинають кордон.

Про плани побудувати нову залізничну гілку, що проходитиме на південь Росії в обхід української території, було оголошено в 2014 році, після погіршення відносин між Москвою і Києвом через анексію Криму Росією і участь російських військ у донбаському конфлікті. Російські Військові приступили до виконання робіт за домовленістю з РЗД через рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram