ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція відбила в ІД місто на північному сході країни

Втрата Аль-Шададі стане для бойовиків серйозним психологічним ударом

Сирійська опозиція відбила в ІД місто на північному сході країни
После обстрела в Сирии
Фото: AFP

Сирійські повстанці при повітряній підтримці міжнародної коаліції відбили в бойовиків "Ісламської держави" місто Аль-Шададі на північному сході країни, повідомляє ВВС.

За словами представників одного з угруповань сил опозиції, Сирійської демократичної армії, їм вдалося встановити контроль над містом і декількома селами в його околицях.

Аль-Шададі вважається стратегічно важливим для бойовиків ІД пунктом, оскільки є важливим логістичним центром.

Через місто проходять підкріплення і поставки зброї в іракський Мосул і в Ракку, в якій, як вважають, розташовується штаб-квартира "Ісламської держави", забороненої в багатьох країнах світу, включаючи Росію.

На думку організації "Сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини", що базується у Великобританії, втрата Аль-Шададі стане для бойовиків серйозним психологічним ударом.

Про початок операції захоплення Аль-Шададі сирійські повстанці оголосили в четвер. Тоді ж авіація міжнародної коаліції під керівництвом США почала масивні ракетно-бомбові удари по місту.

Правозахисники стверджують, що частина ударів поцілила по районах, населених мирними жителями. Повідомляли про загибель щонайменше 15 осіб.

Нагадаємо, 19 лютого літаки ВВС США завдали авіаудару по позиціях "Ісламської держави" в Лівії. Метою атаки по табору біля міста Сабрата, що розташоване на заході від Тріполі, був туніський бойовик Нуреддін Шоушан, який, імовірно, причетний до двох терактів у Тунісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram