ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Улюкаєв назвав Європу першочерговим торговим партнером для Росії

За словами російського міністра, економіка РФ не переорієнтується на Схід.

Улюкаєв назвав Європу першочерговим торговим партнером для Росії
Алексей Улюкаев
Фото: http://www.peoples.ru/

Економіка Росії не переорієнтується на Схід, а історичний вибір на користь економічних зв'язків із Європою очевидний.

Про це заявив міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв на зустрічі з представниками Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), повідомляє "Дождь".

"Історичний вибір на користь розвитку економічних зв'язків з Європою як першочерговим партнером очевидний. Коли говорять про те, яка ж економіка найбільша у світі, що Китай кидає виклик Америці і так далі, забувають, що найбільша у світі економіка - це економіка Європейського Союзу", - сказав російський міністр.

За словами Улюкаєва, його радує відновлення міжурядових контактів із країнами Євросоюзу після майже дворічної перерви. Наприклад, наприкінці січня пройшло засідання російсько-французької комісії з економічних, торговельних та інвестиційних питань.

Улюкаєв констатував, що торгівля між Росією і Євросоюзом за останні півтора-два роки впала на 37%, проте, незважаючи на це, є серйозний приплив іноземних інвестицій.

"Він істотно менший, ніж у піковому 2013 році, коли Росія була третьою у світі країною за залученням іноземних інвестицій, попри це, інвестиції приходять, підприємства відкриваються", - сказав він.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршали через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того самого року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ. Згодом санкції неодноразово розширювали.

У січні міністр економіки Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція готова скасувати санкції проти Росії влітку 2016 року, якщо будуть виконані Мінські угоди. Згодом того самого місяця міністр сільського господарства Франції Стефан Ле Фоль заявив про бажання Парижа зняти санкції з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram