ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії авіадиспетчера засудили до 12 років позбавлення волі за держзраду

Адвокат засудженого стверджує, що розкрита інформація знаходилася у відкритому доступі

У Росії авіадиспетчера засудили до 12 років позбавлення волі за держзраду

У Росії Красноярський крайовий суд засудив колишнього авіадиспетчера з Сочі Петра Парпулова до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за державну зраду.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на адвоката Парапулова Олега Єлісєєва.

"Суд з урахуванням думки державного обвинувача визнав П.Парапулова винним за статтею 275 Кримінального кодексу (державна зрада) і засудив до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Оголошення вироку проводилося в закритому режимі", - сказав Єлісєєв.

Звинувачення просило для колишнього авіадиспетчера покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Адвокат розповів, що Парапулова звинуватили у розголошенні інформації. Причому ця інформація, за словами Єлісєєва, перебувала у відкритій інформації.

"Парапулова звинуватили в тому, що він у 2010 році розголосив відомості, опубліковані на сайті "Красной звезды" у 2008 році", - заявив адвокат.

Парапулов не визнав свою провину.

Справа колишнього авіадиспетчера розглядалася з вересня 2015 року в закритому режимі. Матеріалам процесу присвоєно статус "цілком таємно".

За даними звинувачення, у 2010 році колишній заступник начальника служби руху Чорноморського центру обслуговування руху філії "Аэронавигация Юга" Парапулов вчинив державну зраду, перебуваючи в іншій країні.

Нагадаємо, наприкінці листопада уродженця України посадили на 15 років у Росії за держзраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram