ГоловнаСвіт

У США ушпиталили Далай-ламу

Загрози для життя тибетського духовного лідера немає

У США ушпиталили Далай-ламу
Далай-лама

Тибетський духовний лідер Далай-лама XIV перебуває у клініці Мейо американського штату Міннесота, де йому надають допомогу у зв'язку із захворюванням простати.

Про це повідомляє ABC News.

Лікарі повідомляють, що приводів для занепокоєння немає, оскільки "це звично для чоловіків його віку". У лікарні не сумніваються, що 80-річному тибетському лідеру вдасться повністю вилікуватися.

За інформацією телеканалу, раніше Далай-лама заявляв, що збирається в США для медичного обстеження, хоча він і "не скаржиться на здоров'я".

У вересні 2015 року духовний лідер Тибету мусив скасувати низку офіційних заходів у США за наполяганням американських лікарів.

Далай-лама XIV Тенцзін Г'ямцхо вважається духовним лідером тибетського народу. У 1989 році удостоєний Нобелівської премії миру.

У 1959 році духовний лідер залишив Китай після жорстокого придушення пекінською владою повстання тибетського населення. Відтоді Далай-лама XIV живе в Індії. До 27 квітня 2011 року очолював уряд Тибету у вигнанні. У КНР його оголошено поза законом як керівника тибетських сепаратистів.

Нагадаємо, у грудні 2014 року повідомлялося, що нинішній Далай-лама XIV може стати останнім носієм цього релігійного титулу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram