ГоловнаСвіт

У час штурму парламенту Молдови постраждали 15 людей

У 9 поліцейських і 6 цивільних травми середнього ступеня тяжкості

У час штурму парламенту Молдови постраждали 15 людей
Фото: sputnik.md

Під час масових протестів 20 січня біля стін парламенту в Кишиневі, Молдова, постраждали 15 осіб.

Про це повідомляє місцеве видання Sputnik.

За інформацією керівника відділення екстреної медицини лікарні швидкої допомоги Кишинева Ігоря Курова, серед постраждалих 9 поліцейських і 6 цивільних.

"У пацієнтів діагностовано травми середнього ступеня тяжкості. Виявлено травми опорно-рухового апарату і голови", - сказав лікар.

Нагадаємо, парламент Молдови в середу затвердив нову програму уряду, його склад і кандидатуру Павла Філіпа на пост прем'єра країни. Це відбулося без попереднього обговорення, після того як кілька партій відмовилися брати участь у пленарному засіданні. Навколо будівлі парламенту в Кишиневі зібралася багатотисячна акція протесту, учасники якої вступили в зіткнення з поліцією. До вечора протестуючі вийшли з-під контролю організаторів акції і увірвалися в будівлю парламенту.

Пізно ввечері 20 січня голова парламенту Молдови Андріан Канду запросив організаторів протесту на переговори, які заплановані на 10:00 21 січня. Лідери опозиції заявили, що їм нема чого обговорювати. Єдина їхня вимога - відмова від затвердженого уряду і розпуск парламенту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram