ГоловнаСвіт

Біля посольства РФ у Кабулі прогримів вибух: 4 загиблих (оновлено)

Від початку року в афганській столиці відбулося вже 6 терактів.

Щонайменше 10 людей постраждали від самопідривання терориста-смертника поблизу посольства Росії в афганській столиці Кабулі.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Як уточнює телеканал TOLO News, у будівлі навпроти російського посольства на проспекті Дар-уль-Гаман Кабулі вибухнув замінований автомобіль зі смертником за кермом.

Поки жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт.

Оновлено: Як розповіло Рейтер джерело в міністерстві охорони здоров'я Афганістану, під час вибуху загинули чотири людини, ще близько 20 отримали поранення. Наголошується, що всі загиблі - цивільні особи. Мета атаки наразі не зрозуміла.

МЗС РФ уже заявило, що атака не була направлена на російське посольство.

За даними Рейтер, всього від початку 2016 року в Кабулі сталося шість терактів. Крім того, минулої неділі, 17 січня, біля будівлі посольства Італії впала ракета, внаслідок чого постраждали двоє охоронців.

Тим часом уряд Афганістану намагається налагодити діалог з ісламістським рухом "Талібан". Раніше цього тижня в Кабулі відбулася зустріч представників США, Китаю, Афганістану і Пакистану, які закликали талібів почати переговори про припинення військового конфлікту, що триває вже 15 років.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані у 1994 році. З 1996-го по 2001 правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року у Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюється у 27 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше в середу озброєні бойовики напали на університет у Пакистані. За останніми даними, вбито 21 людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram