ГоловнаСвіт

Amnesty International запідозрила Apple, Samsung і Microsoft у використанні дитячої праці

Глобальні корпорації повідомили, що не завжди можуть простежити за тим, як видобувають їхні ресурси.

Amnesty International запідозрила Apple, Samsung і Microsoft у використанні дитячої праці
Дети, Конго
Фото: EPA/UPG

Компанії Apple, Microsoft, Samsung, Sony не змогли перевірити, чи використовується дитяча праця під час видобутку кобальту для їхньої продукції.

Про це йдеться в доповіді правозахисної організації Amnesty International.

Підрозділ китайського виробника мінералів Zhejiang Huayou Cobalt Ltd (Huayou Cobalt) - компанія Congo Dongfang Mining - купує кобальт у Конго, де поширене використання дитячої праці. Цей метал у компанії купують такі глобальні корпорації, як Apple, Microsoft, Samsung, Sony, Microsoft, Daimler і Volkswagen.

За даними правозахисників, з осені 2014 року в шахтах на півдні Конго загинули близько 80 осіб. Правозахисники розповіли, що під землею працюють тисячі дітей віком від семи років. Їхній робочий день може триває по 12 годин на добу, при цьому вони отримують долар або два за день. Доповіді Amnesty International містить розповідь 14-річного Пола, який працював у шахті 24 години.

Глобальні корпорації повідомили, що роблять усе, щоб не допустити використання дитячої праці. Однак деякі з них зазначили, що простежити інформацію про те, як збирався кобальт та інші мінерали, виявляється складно.

Компанії використовують кобальт для виробництва літій-іонних акумуляторів. У Конго видобувають не менш ніж 50% світового кобальту.

Більш ніж десять транснаціональних корпорацій закуповують мінерали в компанії Zhejiang Huayou Cobalt Ltd.

Нагадаємо, наприкінці грудня Amnesty International звинуватила Росію в загибелі сотень мирних сирійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram