ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Forbes назвав зятя Путіна доларовим мільярдером

Статок Кирила Шамалова становить щонайменше $1,2 млрд.

Forbes назвав зятя Путіна доларовим мільярдером
Кирилл Шамалов
Фото: www.vokrug.tv

Зять російського президента Володимира Путіна і співвласник "Сибура" Кирило Шамалов є доларовими мільярдером, пише російський Forbes.

"Продаж 10% нафтохімічної компанії "Сибур" китайської держкомпанії Sinopec за $1,339 млрд, що відбувся у грудні 2015 року, дозволяє вважати її співвласника - 33-річного Кирила Шамалова - доларовим мільярдером", - сказано в матеріалі.

За оцінкою Forbes, статки бізнесмена становлять щонайменше $1,2 млрд.

На момент угоди з Sinopec Шамаловим належало 21,3% "Сибура". Джерело, близьке до Шамалових, уточнило Forbes, що бізнесмен продав Sinopec менш ніж 1% акцій компанії, рештуа акцій продали інші співвласники.

Кирило Шамалов - молодший син співвласника банку "Россия" Миколи Шамалова. У 2014 році влада ЄС включила Шамалова-старшого до списку санкцій, вказавши, що він входить до найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна. У грудні 2015 року Reuters повідомляло деталі весілля Кирила Шамалова і Катерини Тихонової, яку джерела Bloomberg і Reuters називають донькою російського президента Володимира Путіна. У січні 2015 року агентство РБК повідомило, що Тихонова і Шамалов разом відвідували "російську сесію" економічного форуму в Давосі у 2015 році.

Крім частки в "Сибурі" структурам Шамалова належить 5% "Русской цементной компании". Єдиний актив "Русской цементной компанииї" - 50,52% ВАТ "Ангарскцемент", прибуток якого у 2014 році становив 2,93 млрд рублів. Інших вагомих активів, за словами джерела, близького до Шамалових, бізнесмен не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram