ГоловнаСвіт

У Сербії журналісти вимагають відставки міністра оборони через сексистський коментар

Прем'єр-міністр обіцяв відправити главу міноборони у відставку ще два тижні тому

У Сербії журналісти вимагають відставки міністра оборони через сексистський коментар
Братислав Гашич
Фото: EPA/UPG

Сотні журналістів вийшли на вулиці сербських міст з вимогою відставки міністра оборони країни Братислава Гашича після сексистського коментаря на адресу однієї з їхніх колег.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Чиновник викликав невдоволення працівників ЗМІ, сказавши, що йому "подобаються журналістки, які так легко готові стати на коліна". Цю фразу він виголосив після того, як одна з їхніх колег присіла на прес-конференції, щоб не загороджувати кадр операторам.

Як зазначає агентство, після інциденту, що стався близько двох тижнів тому, прем'єр-міністр Олександр Вучич пообіцяв відправити Гашича у відставку, проте той досі залишається керівником оборонного відомства. За словами організаторів протестів, які проходять під гаслом "Журналісти не схиляються", збереження Гашичем свого поста демонструє ставлення до ЗМІ з боку влади.

Вучича раніше неодноразово звинувачували в обмеженні свобод преси, підкреслює AP.

Схожий інцидент стався у Росії у квітні 2014 року. Тоді лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський у будівлі Держдуми під час прес-підходу допустив вульгарно-цинічні образи спочатку на адресу вагітної журналістки агентства "Россия сегодня", а потім стосовно її колеги з "Интерфакса", яка заступилася за дівчину. У результаті комісія Держдуми з етики зажадала від одіозного політика принести публічні вибачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram