ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінпромторг РФ запропонував обмежити ввезення турецького одягу

У Москві порахували, що імпорт з Туреччини становить $7 млрд

Мінпромторг РФ запропонував обмежити ввезення турецького одягу
Фото: lady.nur.kz

Мінпромторг Росії запропонував обмежити імпорт товарів легкої промисловості з Туреччини. У відомстві вважають, що необхідно заборонити ввезення 70-80% такої продукції.

Про це повідомляє ТАСС.

Заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Віктор Євтухов зазначив, що в загальному обсязі імпорту турецькі товари такого роду складають 6%. "Це не такий великий імпорт легпрому у нас - €1,1 млрд", - сказав чиновник. За його словами, мінпромторг передав відповідні пропозиції в Мінекономрозвитку.

Раніше, 15 грудня, Асоціація текстильників Росії (АТР) звернулася до влади з проханням відмовитися від закупівель виробів турецького легпрому. "В умовах, коли промисловість Росії вимагає підтримки, а громадяни шукають роботу, неприпустимо працевлаштовувати до 3% населення Туреччини", - йшлося в заяві організації.

За даними АТР, щороку в бюджет Туреччини від експорту в Росію надходить близько $400 млн, а $2,5 млрд йде на заробітну плату турецьких громадян. "Сьогодні імпорт з Туреччини сягнув $7 млрд", - наголошувалося в документі.

Крім того, за даними РИА Новости, у Росспоживнагляду є претензії до виробів турецької легкої промисловості, зокрема до дитячого одягу, а також до меблів, чистячих засобів та продуктами харчування. За результатами досліджень з обороту від початку року вилучено понад 800 кілограмів таких товарів.

Нагадаємо, 28 листопада президент РФ Володимир Путін ввів санкції проти Туреччини. Так, з 1 січня 2016 року у Росію заборонено постачати деяку сільськогосподарську продукцію і продовольство з Туреччини. Скасовано чартерне сполучення з Туреччиною, з нового року для турецьких громадян припинять безвізовий режим. Туроператорам, чинним на території РФ, заборонено продавати росіянам путівки до Туреччини.

Санкції ввели після того, як 24 листопада турецька авіація збила російський бомбардувальник Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram