ГоловнаСвіт

Влада КНДР засудила канадського пастора до довічного ув'язнення

Канадця звинуватили в образі гідності вищого керівництва КНДР і закликах до скинення соціального ладу.

Суд у КНДР засудив 60-річного канадського пастора корейського походження Лім Хен Су (Hyeon Soo Lim) до довічного ув'язнення з відбуванням покарання у виправно-трудовій колонії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на ЦТАК.

Канадський пастор Лім Хен Су
Фото: EPA/UPG
Канадський пастор Лім Хен Су

Пастора визнали винним у підривній діяльності. Йому пред'явили звинувачення в образі гідності вищого керівництва КНДР, закликах до повалення соціального ладу, сприянні перебіжчикам із КНДР, а також у спробах створити підпільні релігійні осередки.

Державний обвинувач заявив, що Лім Хен Су "сприяв ворожій політиці США та Південної Кореї, які прагнуть ізолювати і задушити КНДР", і вимагав винести йому смертний вирок.

Священнослужитель, заарештований у січні, повністю визнав свою провину і попросив суд про поблажливість. Як повідомляє ЦТАК, він визнав, що "не тільки злісно обмовляв вищу гідність КНДР і її систему, а й мав злісний намір скинути республіку, влаштувавши антидержавну змову".

Торік Пхеньян несподівано звільнив трьох затриманих американців, а цього року - громадянина Південної Кореї з грінкартою, який перебував в ув'язненні шість місяців.

У червні вищий суд КНДР засудив двох громадян Південної Кореї, обвинувачених у шпигунстві на користь Сеула, до довічного ув'язнення в трудовому таборі. Зараз в ув'язненні в КНДР перебувають троє південнокорейців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram