ГоловнаСвіт

ВООЗ: зміни клімату з 2030 по 2050 рік призведуть до 250 тис. додаткових смертей на рік

Експерти прогнозують значне погіршення екологічної ситуації на нашій планеті.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, в період з 2030 по 2050 роки зміна клімату спричинить близько 250 тис. додаткових смертей на рік від недостатнього харчування, малярії, діареї та теплового стресу.

Про це повідомляє euronews.

Крім того, очікується, що зміна клімату призведе до зростання частоти та інтенсивності повеней, забруднення запасів прісної води і розмноження комах, які є переносниками хвороб.

"Питання здоров'я перебуває в центрі угоди про боротьбу зі зміною клімату. Тема здоров'я була однією з головних в угоді 1992 року. Рішення найсерйозніших проблем, пов'язаних із захворюваннями, багато в чому залежать від кліматичних умов", - заявив представник ВООЗ Діармід Кемпбелл-Лендрум.

Нагадаємо, зараз (з 30 листопада по 11 грудня) в Парижі відбувається кліматичний саміт ООН. У ньому беруть участь глави близько 150 держав та урядів, які планують укласти нову угоду про боротьбу зі зміною клімату.

Вона повинна прийти на зміну Кіотському протоколу, який ухвалено в 1997 році на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Відповідно до положень протоколу розвинені країни і країни з перехідною економікою мають зменшити або стабілізувати викиди шкідливих для довкілля парникових газів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram