ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ростуризм готується до евакуації росіян з Єгипту

Путін схвалив ідею про припинення польотів російських авіакомпаній у Єгипет

 Ростуризм готується до евакуації росіян з Єгипту
Туризм в Египте
Фото: EPA/UPG

Ростуризм створює спеціальний штаб з організації вивезення російських туристів з Єгипту у зв'язку з падінням лайнера А321 на Синаї.

Про це повідомив глава Ростуризму Олег Сафонов, інформує ТАСС.

За даними російського відомства, на відпочинку в Єгипті зараз перебувають близько 45 тис. росіян. При цьому, як зазначає Сафонов, Ростуризм поки що не отримував вказівок від МЗС РФ про винесення громадянам рекомендацій не відвідувати Єгипет.

"За технологією, нам МЗС має довести інформацію про те, що ухвалено такі рішення. Ми потім виконуємо, інформуємо наших туристів і робимо всі необхідні дії", - пояснив Сафонов.

Раніше у п'ятницю, 6 листопада, президент РФ Володимир Путін за рекомендацією Національного антитерористичного комітету (НАК) доручив уряду відпрацювати механізми щодо призупинення російських авіакомпаній у Єгипет. Глава держави також поставив кабміну задачу з налагодження взаємодії з єгипетською стороною для забезпечення безпеки повітряного сполучення з АРЄ.

Того ж дня директор ФСБ Олександр Бортніков, виступаючи на засіданні НАК щодо вжиття додаткових заходів безпеки повітряного руху, запропонував призупинити польоти російської авіації в Єгипет до з'ясування причин катастрофи лайнера авіакомпанії "Когалымавиа". "Це стосується насамперед туристичного каналу", - стверджував глава служби.

Крім Москви, розпорядження про припинення польотів до Єгипту вже видали уряди Великобританії, Ірландії та Нідерландів.

Авіалайнер Airbus A321-231 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet) розбився на Синайському півострові 31 жовтня 2015 року. Літак, що вилетів із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург, зник з екранів радарів через 23 хвилини після зльоту. Усі, хто перебував на борту (224 людини, переважно росіяни), загинули. За попередніми даними комісії з розслідування, літак розвалився на частини ще у повітрі.

Подія стала найбільшою за кількістю жертв авіакатастрофою в історії вітчизняної цивільної авіації. Однією з версій події є теракт, здійснений "Ісламським державою". Окрім неї розглядається і версія технічної несправності на борту літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram