ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Повноваження Росії в ПАРЄ залежатимуть від Криму

Про повернення російської делегації поговорять у січні.

Повноваження Росії в ПАРЄ залежатимуть від Криму
Фото: hub.coe.int

Ситуація в окупованому Росією Криму залишається одним з головних питань порядку денного Ради Європи, і від її розвитку залежатиме рішення про відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ.

Про це заявив комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжніекс у вівторок в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень (Вашингтон), передає Укрінформ.

"Парламентська Асамблея Ради Європи у січні повинна обговорити, чи відновлювати повноваження російської делегації, і питання Криму тут стоїть одним з перших у порядку денному", - підкреслив представник Ради Європи.

Водночас він зауважив, що за цей час нічого не змінилося, навіть стало гірше, тому незрозуміло, якою буде реакція ПАРЄ.

Що стосується ситуації з правами людини на півострові, а також на решті окупованої території України, Муйжніекс підкреслив, що зусилля у цьому напрямку потрібно зберігати.

Він поінформував, що зараз Європейський суд з прав людини опрацьовує 1400 справ з Криму і Сходу України. За його словами, громадяни намагаються використовувати всі законні можливості для судових позовів.

Нагадаємо, 10 квітня 2014 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою позбавила делегацію РФ права голосу в Асамблеї і виключила з усіх керівних органів до кінця року через її незаконну окупацію Криму. У січні 2015 року ПАРЄ продовжила ці обмеження до квітня. У відповідь на це російська делегація залишила ПАРЄ до кінця 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram