ГоловнаСвіт

Лист запорожців до султана спровокував скандал у комп'ютерній грі

Відповідь козаків залишається образливою навіть століття після написання.

Шведську компанію Paradox Interactive звинуватили в расизмі після того, як вона випустила додаток до своєї історичної стратегії Europa Universalis під назвою The Cossacs.

Причиною цього став ролик з цитатою з листа запорізьких козаків до турецького султана.

Нагадаємо, що він починається словами "Ти, султан, чорт турецький, і проклятого чорта брат і товариш, самого Люцифера секретар" і продовжується цілим рядом образ і нецензурних висловів.

Турецький програміст під ніком The Dying Galatian, який займався розробкою графічного пакета до EU, після виходу цього ролика в гніві видалив свою роботу, заявивши, що розробники образили Туреччину.

"PI переступив межу. Ніяких грошей за ваш расизм. Забирайтеся до чортової матері і виріжте Анатолію і Центральну Азію з ігрової карти. Відео ображає турків", - написав він. Його доповнення вже не доступне в магазині Steam, але скріншот зберегли користувачі сайту Reddit.

Фото: reddit.com

Europa Universalis IV - це комп'ютерна гра в жанрі глобальної стратегії. Дія гри відбувається в період, починаючи від Пізнього Середньовіччя до епохи Наполеонівських воєн. Гравець вибирає під своє управління державу, і на нього покладається відповідальність правителя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram