ГоловнаСвіт

Росія продовжуватиме поставляти зброю Сирії, - Лавров

Співпраця Москви і Дамаска направлена на боротьбу з тероризмом, стверджує глава МЗС РФ

Росія продовжуватиме поставляти зброю Сирії, - Лавров
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ буде продовжувати військово-технічне співробітництво з Сирією.

Про це він заявив у програмі "Воскресное время", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами глави російського МЗС, така співпраця "направлена на сприяння в боротьбі з тероризмом".

"Наше військово-технічне співробітництво (з Сирією - ред.) переслідує саме ці цілі (допомога в боротьбі з терористами - ред.). Безумовно, поставки озброєнь були, йдуть і продовжуватимуть", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що ці поставки "неминуче супроводжуються направленням російських фахівців, які допомагають налагодити відповідне обладнання, навчити сирійський персонал поводженню з цими озброєннями".

"Тут немає ніяких таємниць і секретів", - сказав глава МЗС РФ.

Він також заявив про необхідність координувати зусилля антиігілівської коаліції на чолі з США з "тими, хто воює з бандитами на землі - тобто іракською арміаю, іракськими курдами, сирійською армією і сирійським курдським ополченням".

"Ми виступаємо за це, закликаючи координувати зусилля між усіма, хто воює на суші", - заявив Лавров.

На думку російського міністра, необхідно також координувати дії загонів сирійської опозиції. В ідеалі, за словами Лаврова, коаліція могла б координувати свої авіаційні можливості з наземною операцією, оскільки ударами з повітря, на його переконання, "нічого не вирішити".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг Росію від одноосібного втручання в сирійський конфлікт. Раніше стурбованість діями Росії в Сирії висловила адміністрація США.

У свою чергу Москва неодноразово підкреслювала, що ніколи не приховувала договірних поставок російської зброї Дамаску. Окрім того, влада підтвердила присутність у Сирії військових інструкторів з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram