ГоловнаСвіт

Мешканці Кишинева вийшли на антиурядовий мітинг

За даними поліції, на центральну площу міста вийшли 15 тис. осіб

Мешканці Кишинева вийшли на антиурядовий мітинг
Фото: dacoromania / Twitter

У столиці Молдови Кишиневі починається нова акція протесту проти діючої влади.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", десятки тисяч людей вийшли на площу Великих Національних зборів в центрі міста.

Мітинг ще не почався, проте площа заповнена людьми, які приїхали з усієї республіки. За оцінками поліції, на площі зібралося вже близько 15 тис. осіб, люди продовжують приходити організованими колонами. Вони приїхали на автобусах, які припарковані у різних районах Кишинева. Маніфестанти виспівують патріотичні пісні в очікуванні початку мітингу.

Повідомляється, що протестні акції ініціювала Громадянська платформа DA (Demnitate si adevar - "Гідність і справедливість").

Нагадаємо, минулої неділі кілька десятків тисяч людей вийшли на наймасовішу за останні роки акцію протесту в центрі Кишинева. Вони ухвалили резолюцію, в якій вимагають дострокових парламентських виборів, відставки президента і проведення всенародних виборів глави держави, зміни керівництва силових структур, повернення вкраденого з банківської системи мільярда євро. Учасники маніфестацій виступають за європейську інтеграцію, вважаючи, що нинішня влада "спотворила її суть, займаючись крадіжкою під прикриттям красивих гасел".

З мітингувальниками зустрівся прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелець і пообіцяв що влада розгляне їхні вимоги. Проте пізніше президент, прем'єр-міністр і голова парламенту Молдови заявили, що подавати у відставку не збираються. Переговори протестувальників зі спікером парламенту і прем'єр-міністром також не дали жодних результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram