ГоловнаСвіт

Акцію протесту в Єревані розігнала поліція

Мітингувальники проти підвищення тарифів на електроенергію не виконали вимогу поліції звільнити проспект до 5 ранку.

Акцію протесту в Єревані розігнала поліція
<<Нет грабежу> гласит лозунг на плакате
Фото: www.facebook.com/CivilNet.TV

Поліція Вірменії відтіснила демонстрантів з проїжджої частини проспекту Баграмяна в центрі Єревану, які протестували проти подорожчання тарифів на електроенергію, передає Інтерфакс-Україна.

"48 людей доставлені в різні відділення поліції Єревану. Щодо них складаються акти про адміністративне правопорушення", - заявив агентству "Интерфакс" прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян.

Незабаром поліцейські відпустили всіх затриманих демонстрантів.

Раніше поліція надала демонстрантам час до 5:00 (4:00 мск) суботи, щоб висловити свій протест і розблокувати проспект Баграмяна в центрі столиці.

У заяві, зачитаній заступником начальника поліції Єревана Валерієм Осіпяном, зазначається, що учасники акції порушили заявлений раніше маршрут проведення ходи.

"Незважаючи на незаконний характер мітингу, поліція вважає важливим ту обставину, що організатори та учасники незаконної акції повинні мати достатньо часу, щоб висловити свої вимоги, представити їх громадськості, правомочним органам і офіційним особам. Отже, поліція надає час до 5 ранку (4:00 мск) 12 вересня, щоб висловити свої вимоги і добровільно розблокувати проспект, з умовою, що за цей час збори носитимуть мирний характер", - йдеться в заяві.

Проспект Баграмяна відкрито для транспортного руху. Поліція за допомогою водомета вимила проїжджу частину вулиці.

Раніше активісти громадянського руху "Ні грабежу", який виступає проти збільшення тарифів на електроенергію у Вірменії, перекрили проспект, де розташовується резиденція президента країни.

Після короткого мітингу на площі Свободи поблизу проспекту близько 2 тис. чоловік організували ходу. Шлях у бік резиденції президента перекрили наряди поліції, демонстранти сіли на асфальт, скандуючи: "Баграмян - наш".

Раніше в п'ятницю активісти заявили про намір відновити вуличні акції протесту.

"Ми прийняли рішення знову вийти на вулицю і боротися всіма законними методами, вимагаючи анулювання рішення про підвищення тарифів. Ми йдемо тільки на анулювання рішення. Підемо до кінця", - сказав на мітингу на площі Свободи активіст руху Максим Саркісян.

Поліція Вірменії також закликала журналістів звільнити проїжджу частину проспекту Баграмяна, щоб не заважати діям поліції.

Нагадаємо, раніше в Єревані вже проходили акції протесту проти підвищення тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram