ГоловнаСвіт

Єврокомісія поквапила Україну з конституційною реформою

Йоханнес Хан заявив про ключове значення децентралізації

Єврокомісія поквапила Україну з конституційною реформою
Фото: EPA/UPG

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан заявив, що конституційна реформа в Україні має завершитися до кінця осені.

"Уже восени цього року має завершитися конституційна реформа", - заявив він на спільному з президентом України Петром Порошенком брифінгу у п'ятницю в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я вітаю голосування в парламенті щодо змін до Конституції. Я сподіваюся, що після спалаху насильства, який, на жаль, стався, подальший процес йтиме мирним шляхом. Децентралізація має ключове значення для подальшої демократичної трансформації країни та поліпшення державного управління", - додав Хан.

Нагадаємо, для зміни Конституції у частині децентралізації в парламенті треба знайти мінімум 300 голосів. 31 серпня під час першого читання владі вдалося зібрати тільки 265. Три коаліційні фракції голосували проти, і одна з них вийшла з коаліції після цього.

Вийти на друге читання влада планує до грудня. До цього часу треба буде ухвалити або змінити кілька сотень нормативно-правових актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram