ГоловнаСвіт

Єлизавета II побила рекорд королеви Вікторії

За 63 роки правління королеви змінилася дюжина американських президентів.

Єлизавета II побила рекорд королеви Вікторії

89-річна британська королева Єлизавета II сьогодні поб'є рекорд, встановлений її прапрабабусею королевою Вікторією, провівши на троні більш ніж 63 роки, 7 місяців і два дні.

Як нагадує "Євроньюс", церемонія коронації Єлизавети II відбулася у Вестмінстерському абатстві, коли їй виповнилося 27 років. Вона - старша дочка герцога Йоркського, що пізніше став королем Георгом Шостим. Коли почалася Друга світова війна, Єлизаветі було 13 років.

У 21 рік королева вийшла заміж за Філіпа Маунтбеттена - офіцера британського флоту з грецької правлячої сім'ї. Через рік у пари з'явився перший з чотирьох дітей, нині спадкоємець британського престолу - принц Чарльз. Незабаром після цього молода мама зійшла на престол.

За час правління Єлизавети II змінилася дюжина американських президентів і стільки ж британських прем'єр-міністрів. При цьому нинішній – Девід Кемерон – ще не народився, коли Єлизавета II стала королевою.

Королева Вікторія правила Великобританією з 20 червня 1837 року по 22 січня 1901 року. Період її правління називають вікторіанської епохою, яка стала часом найбільшого розквіту Британської імперії. Вона померла у 81-річному віці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram