ГоловнаСвіт

Жителі Каліфорнії звинуватили Nestle у використанні здобутих рабами морепродуктів

У Nestle стверджують, що примусова праця у виробничому ланцюжку компанії не використовується

Жителі Каліфорнії звинуватили Nestle у використанні здобутих рабами морепродуктів
Фото: EPA/UPG

У Федеральний суд Лос-Анджелеса надійшов позов жителів штату Каліфорнія, які звинуватили компанію Nestle у використанні морепродуктів з Таїланду, у видобутку яких застосовувався рабська праця.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Кілька покупців котячого корму Fancy Feast подали позов до компанії. У заяві вони стверджують, що не купили б цей корм, якби знали про використання рабської праці у виробничому ланцюжку.

Адвокат позивачів підкреслив, що, приховуючи цей факт, Nestle "фактично обманює мільйони споживачів", а сотні людей б'ють і навіть убивають під час виробництва корму.

У позові йдеться, що постачальники з Таїланду отримують рибу з траулерів, команди яких нерідко складаються з чоловіків і дітей, вивезених з М'янми і Камбоджі і проданих у тайських портах як рабів. Потім з людей комплектують команди для риболовецьких суден.

Коментаря від Nestle поки не надходило, хоча в компанії заявляють, що примусова праця у її виробничому ланцюжку не використовується.

Це вже не перше звернення до суду з позовом проти закупівлі продуктів, у виробництві яких, як стверджують заявники, використовується рабська праця. Тиждень тому аналогічний позов надійшов щодо дрібнооптової торгової мережі Costco Wholesale Corp, що продає креветки з Таїланду.

Позови надійшли після публікації у липні цього року Держдепартаментом США звіту про работоргівлю у 188 країнах, де відзначається гострота цієї проблеми у рибопромисловому Таїланді.

Nestle S.A. - найбільший у світі виробник продуктів харчування і напоїв. Компанія також випускає корми для домашніх тварин, фармпродукцію і косметику. Nestle належить понад 460 фабрик по всьому світу. Чистий прибуток концерну за 2014 рік становив 14,5 млрд швейцарських франків (близько $15,4 млрд), виручка - 91,6 мільярда франків ($97,6 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram