ГоловнаСвіт
Спецтема

У Греції приведено до присяги тимчасовий уряд

Жінка вперше стала прем'єр-міністром Греції

У Греції приведено до присяги тимчасовий уряд
Василики Тану-Христифилу
Фото: EPA/UPG

Члени тимчасового кабінету міністрів Греції склали сьогодні присягу.

Про це повідомляє агентство EFE.

Учора ту саму процедуру пройшла новий прем'єр країни, голова Верховного суду Василікі Тану-Хрістіфілу (Vassiliki Thanou).

В уряді фігурують як представники коаліції "Сіріза", яка донедавна перебувала при владі у Греції, так і опозиції. Завдання кабінету міністрів - підготувати країну до парламентських виборів, які пройдуть, як очікується, 20 вересня.

20 серпня прем`єр-міністр Греції Алексіс Ципрас передав президентові країни Прокопісу Павлопулосу прохання про відставку. Цей крок пов'язаний з тим, що він втратив парламентську більшість після того, як прихильники жорсткої лінії у владній коаліції "Сіріза" виступили проти угоди з іноземними кредиторами щодо врегулювання грецького боргу.

За версією аналітиків, Ципрас сподівається, що його партія знову переможе на виборах, проте в парламент увійдуть ті її члени, які підтримують нинішню політику. Результати різних опитувань свідчать про те, що такий результат цілком імовірний, зазначає Рейтер.

Зберігається популярність Ципраса робить його фаворитом серед можливих претендентів на посаду прем'єра у разі проведення дострокових виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram