ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутат від КПРФ опублікував фото з примальованими виборцями

Згодом усі фотографії відредагували.

На сайті КПРФ у четвер, 27 серпня, з'явилося повідомлення про зустріч депутата Держдуми Сергія Обухова з жителями Краснодара.

Спочатку, як зазначає Slon, на зображеннях виборців домалювали у фоторедакторі; на момент написання новини фотографії витерли.

Як пише Slon, у матеріалі було сказано, що Обухов зустрівся з жителями Краснодара. Там також були і фотографії, на яких було чимало зацікавлених виборців, які стояли біля депутата. Однак з першого погляду видно, що їх "домалювали" у фоторедакторі.

Згодом Обухов розповів виданню, що "це колажі, а не фотографії". На сайті партії жодних відповідних уточнень не було. На момент написання новини всі відредаговані фотографії видалили, також з'явилася приписка, що "Фотоколажі оформила Світлана Ковальова". Публікація з'явилася о 11:08 за московським часом, відредагували її о 15:00 за московським часом.

Slon подає запис Обухова на його сторінці "ВКонтакте" з відредагованими зображеннями, але на момент написання новини її витерли. Однак, незважаючи на це, запис зберігся в кеші.

"Медуза" звертає увагу на те, що на двох фотографіях узагалі використано одну і ту саму картинку для фотомонтажу.

На своїй сторінці "ВКонтакті" Обухов згодом написав: "Нарешті мої зустрічі помітили ліберальні ЗМІ через невдалий колаж". Прикріплена до запису картинка - дійсно колаж, але вже без фотомонтажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram