ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Американський безпілотник убив главу "КіберХаліфату" ІД

На думку експертів, у хакерів ІД немає навичок, необхідних для проведення серйозних кібероперацій

Американський безпілотник убив главу "КіберХаліфату" ІД
Архив

Хакера Джунейда Хуссейна з британського Бірмінгема, який став головним експертом з кібербезпеки у терористичному угрупованні "Ісламська держава" (ІД), вбито під час обстрілу позицій бойовиків у Сирії.

Про це розповіло агентству Рейтер обізнане джерело в США.

За словами співрозмовника агентства, удар по "столиці" ІД - місту Ракка - швидше за все завдали з безпілотника американської авіації.

21-річний Хуссейн переїхав на Близький Схід щонайраніше два роки тому. За даними американської і європейських розвідок, він став керівником "КіберХаліфату" - групи хакерів, яка крім іншого влаштувала січневий злом твіттера Пентагону. У 2012 році його засудили на шість місяців в'язниці у Великобританії за викрадення адресної книги екс-прем'єра Тоні Блера у його помічника.

При цьому опитані Рейтер експерти з комп'ютерної безпеки засумнівалися в тому, що хакери ІД володіють навичками для проведення серйозних кібероперацій. "Він не був серйозною загрозою, більше - набридливою перешкодою, - пояснив віце-президент CrowdStrike Адам Маєрс. - Швидше за все, він став метою нальоту через діяльність у соцмережах і набір добровольців".

Минулого тижня Білий дім оголосив про вбивство "другої людини" в ІД унаслідок авіаудару з американського безпілотника. Фаділя Ахмада Абдаллу аль-Хіялі, відомого під ім'ям Абу Мусліма ат-Туркмані вбили у машині поруч із Мосулом в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram