ГоловнаСвіт

Франція переказала Росії понад 1 млрд євро за непостачання "Містралів"

Усі фінансові питання щодо вертольотоносців наразі повністю врегульовано

Франція переказала Росії понад 1 млрд євро за непостачання "Містралів"
Фото: EPA/UPG

Франція переказала Росії кошти за непостачання десантно-вертолітних кораблів-доків типу "Містраль".

Про це повідомляє "Интерфакс-АВН" з посиланням на військово-дипломатичне джерело. 

За його інформацією, всі фінансові питання щодо вертольотоносців, які Франція відмовилася постачати Росії, наразі повністю врегульовано.

"Гроші в повному обсязі переказано російській стороні - це понад 1 млрд євро", - розповіло джерело.

Він також зазначив, що ця сума включає в себе не лише авансові платежі, які переказувалися на будівництво "Містралів", але й супутні витрати, пов'язані з підготовкою екіпажів цих кораблів, установкою на них російського обладнання.

Нагадаємо, раніше президенти Росії і Франції ухвалили спільне рішення про припинення дії контракту на будівництво та поставку двох кораблів типу "Містраль". За словами президента Франції Франсуа Олланда, ця угода не передбачає будь-якого штрафу для Парижа за зрив контракту.

Росія і Франція уклали контракт на €1,2 млрд на поставку двох вертольотоносців типу "Містраль" під назвою "Владивосток" і "Севастополь" у 2011 році. Росія оплатила будівництво першого корабля. Його передача мала відбутися у листопаді 2014 року. Франсуа Олланд восени того ж року оголосив, що передати вертольотоносець Росії не дозволяє агресія Росії щодо України. Москва у свою чергу заявляла, що вимагатиме від Франції або поставку кораблів, або повернення грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram