ГоловнаСвіт

Російська армія проведе масштабні навчання в шістьох регіонах

Навчання триватимуть з 24 по 29 серпня

Російська армія проведе масштабні навчання в шістьох регіонах
Фото: EPA/UPG

З 24 по 29 серпня 2015 року російська армія проведе масштабні навчання в шістьох регіонах країни.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на міноборони РФ.

"Із 24 серпня, відповідно до плану підготовки Збройних сил Російської Федерації, відбуваються масштабні спеціальні навчання для всебічного забезпечення угруповання військ (сил)", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що навчання пройдуть з 24 по 29 серпня в шістьох суб'єктах РФ на території Західного і Центрального військових округів. Усього в них візьмуть участь близько 6 тис. військовослужбовців і до 750 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки.

"Під час навчань відпрацьовуватимуть питання наведення залізничних і автодорожніх мостів, залізничних переправ, розгортання польового аеродрому, забезпечення побутових потреб військ під час їхнього перегрупування, організацію медичного забезпечення та комендантської служби", - наголошують у повідомленні.

Також передбачено наведення й експлуатацію поблизу міста Ярославля наплавного залізничного мосту НЗМ-56 через річку Волга, збірку комбінованого автодорожнього мосту завдовжки 340 метрів і наплавного залізничного мосту через річку Вятка в Кіровській області.

На одному з полігонів в Оренбурзькій області заплановано обладнати польові аеродроми матеріального забезпечення з практичною посадкою на ґрунтовий аеродром і злетом із нього літаків Ан-12, Ан-26, Іл-76МД і вертольотів Мі-8.

Літаки військово-транспортної авіації Іл-76МД виконають масовий зліт з використанням бетонної і ґрунтової злітно-посадкових смуг, пройдуть тренування з відбиття захоплення і спроби викрадення літаків ВТА, гасіння авіаційної техніки на аеродромі, а також застосування літаків ВТА для ліквідації пожеж.

"Під час навчань будуть відпрацьовані питання масового перегрупування і перекидання військ, пройдуть апробацію новітні комплекси і перспективні розробки в галузі автоматизації та механізації, розроблені в інтересах усіх видів забезпечення військ, включно з робототехнічними й інтелектуальними системами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 серпня в Європі почалися найбільші з часів холодної війни навчання НАТО Swift Response 15 (Швидка відповідь-2015).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram