ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД бульдозерами зруйнували монастир V століття у Сирії

Джихадисти взяли в заручники десятки християн

Бойовики ІД бульдозерами зруйнували монастир V століття у Сирії

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" зруйнували бульдозерами монастир Мар Еліан (Mar Elian) V століття у сирійському місті Ель-Кар'ятейн (Al-Qaryatain) у провінції Хомс.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на фотографії, опубліковані екстремістами в Інтернеті, а також на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

"Угруповання "Ісламська держава" вчора використовувало бульдозери, щоб зруйнувати монастир Мар Еліан в Ель-Кар'ятейні у провінції Хомс", - заявив глава SOHR Рамі Абдельрахман. За його словами, бойовики пояснили свої дії тим, що монастир використовувався "для поклоніння іншим, а не Богу".

При цьому, за словами Абдельрахмана, бойовики бульдозерами знищили частину монастиря, але не стали повністю порівнювати його з землею за допомогою вибухівки, як вони це робили раніше з іншими святинями і релігійними будівлями.

Бойовики ІД захопили Ель-Кар'ятейн 5 серпня, викравши при цьому щонайменше 230 осіб, у тому числі десятки християн. За даними SOHR, згодом вони звільнили 48 осіб з числа викрадених, а ще 110 заручників перевезли у свій оплот у провінції Ер-Ракка. Доля ще 70 заручників поки не відома.

За даними сирійських ЗМІ, в Ель-Кар'ятейні раніше проживало близько 1800 християн. Монастир відновив священик-єзуїт Паоло Даль'Ольйо десять років тому. Самого священнослужителя викрали у липні 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram