ГоловнаСвіт

Ізраїль заявив про ліквідацію 5 палестинських бойовиків під час обстрілу Голанських висот

ВПС Ізраїлю завдали удару по Сирії у відповідь на ракетний обстріл.

Ізраїль заявив про ліквідацію 5 палестинських бойовиків під час обстрілу Голанських висот
Архив
Фото: www.1news.az

Ізраїль заявив про ліквідацію п'яти палестинських бойовиків унаслідок удару ізраїльської авіації по території Сирії у районі Голанських висот

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в міноборони Ізраїлю.

"Ми знаємо, що вбито п'ятьох або шістьох палестинських терористів (угруповання) "Ісламський джихад", - заявив співрозмовник агентства.

При цьому джерело агентства в сирійській армії заявило, що від обстрілу загинули 5 мирних громадян.

Як уточнює арабський телеканал Al Mayadeen, ВПС Ізраїлю розбомбили об'єкти інфраструктури в районі населеного пункту Кумейтра, розташованого за 40 кілометрів від Дамаска, у відповідь на ракетний обстріл ізраїльських поселень з сирійській території. Крім того, ізраїльська артилерія завдала удару по позиціях сирійської армії: одного солдата вбито, ще сім отримали поранення. Будівлям та інфраструктурі завдано матеріальних збитків. Раніше 20 серпня стало відомо про те, що з території Сирії по Ізраїлю випустили чотири ракети. Дві з них впали поблизу населених пунктів у Галілеї, ще дві - у районі Голанських висот. Під час обстрілу було завдано матеріальної шкоди. Відповідальність за обстріл ніхто на себе не взяв, проте влада Ізраїлю заявила, що обстріл не залишиться без наслідків для влади Сирії.

Відносини між Дамаском і Тель-Авівом довгий час залишаються напруженими, зокрема, через наявність спірної території - Голанських висот. Ізраїль окупував їх за підсумками Шестиденної війни проти Сирії у 1967 році. При цьому Дамаск досі вважає висоти своїми.

Крім того, Ізраїль періодично обстрілює сирійську територію. Так, у грудні 2014 року ізраїльські ВПС завдали ракетних ударів поряд з міжнародним аеропортом Дамаска, а також по місту Ад-Дімас. Сирійський уряд визнав обстріл "злочинним актом агресії" і зажадав від ООН ввести санкції щодо Ізраїлю.

Громадянська війна в Сирії, що триває з 2011 року, створила умови для захоплення частини території терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД). У серпні 2014 року США на чолі міжнародної коаліції почали силову операцію проти ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram