ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Вікіпедія" відмовилася видалити статтю про наркотики на вимогу Роскомнагляду

Онлайн-енциклопедію можуть заблокувати в Росії.

"Вікіпедія" відмовилася видалити статтю про наркотики на вимогу Роскомнагляду
Фото: gorod55.ru

Адміністрація онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" не збирається видаляти статтю про приготування наркотиків, через яку можуть заблокувати доступ до всіх матеріалів ресурсу, на вимогу Роскомнагляду.

Про це повідомив виконавчий директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Станіслав Козловський, передає РИА Новости.

"У цій статті всю інформацію взято із сайту ООН, всі джерела академічні. Ми обговорили цю ситуацію, і статтю вирішено залишити", - розповів Козловський. Він зазначив, що компанія готова до того, що "Вікіпедію" можуть заблокувати в Росії з моменту прийняття відповідного закону у 2012 році. "Сенс "Вікіпедії" - збирати знання і передавати їх людям... Якщо Роскомнагляд вважає, що людям знання не потрібні...", - резюмував Козловський.

Раніше в четвер Роскомнагляд пригрозив "Вікіпедії" блокуванням за статтю про наркотичні речовини. Відомство вказує на рішення Астраханського суду від 25 червня про заборону відомостей, викладених на сайті.

Якщо адміністратори "Вікіпедії" не видалять інформацію, Роскомнагляд повідомить операторів про необхідність блокування сторінки. "Оскільки за рішенням адміністраторів "Вікіпедії" інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмежень доступу до окремих сторінок, заблокованим виявиться весь ресурс", - підсумували у відомстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram