ГоловнаСвіт

Американське місто Сент-Луїс охоплене заворушеннями після вбивства темношкірого підлітка поліцейськими

Офіцерів відправили в адміністративну відпустку на час розслідування.

Американське місто Сент-Луїс охоплене заворушеннями після вбивства темношкірого підлітка поліцейськими
Полиция Сент-Луиса
Фото: EPA/UPG

В американському місті Сент-Луїс (штат Міссурі) почалися заворушення після того, як у середу ввечері співробітники поліції застрелили чорношкірого підлітка.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Поліцейські прибули в кримінальний район міста з ордером на обшук в одному з будинків. Двоє темношкірих молодих людей спробували вибігти через задні двері. Один з них, за словами поліцейських, направив в їхній бік пістолет. У відповідь правоохоронці відкрили вогонь на ураження.

Убитим виявився 18-річний Мансур Бол-Бі (Mansur Ball-Bey). Другому хлопцеві вдалося втекти.

33-річний та 29-річний офіцери, які брали участь в інциденті, мають по 7 років роботи в поліції. Їх відправили в адміністративну відпустку на час розслідування.

Під час наступних після цього протестів було арештовано 9 осіб. Маніфестанти кидали в правоохоронців камінці й пляшки. Крім того, вони спалили одну машину, місцеві ЗМІ повідомляли про декілька спроб пограбувань.

Протестувальники ігнорували заклики розійтися, після чого поліція застосувала димові шашки і сльозогінний газ.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року в Сент-Луїсі поліцейський застрелив 18-річного афроамериканця. Поліцейський патрулював один з житлових районів, коли помітив групу підозрілих осіб, серед яких був і 18-річний афроамериканець Вондерітт Майєрс. Побачивши правоохоронця, вони спробували сховатися. Офіцер поліції стверджував, що підліток відкрив стрілянину і випустив у нього мінімум три кулі, перш ніж той відкрив вогонь у відповідь. Родичі Вондерітта, однак, наполягали на тому, що за зброю поліцейський прийняв бутерброд, який Майєрс тримав у руках. Згодом експертиза довела невинуватість поліцейського

Також нагадаємо, що в серпні 2014 року у Фергюсоні поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого юнака Майкла Брауна. Після цього місто охопили масові протести. Сіті-менеджер і глава поліції Фергюсона пішли у відставку. Суд Вілсона виправдав, але той звільнився зі служби. Тоді масштабні акції протесту проти свавілля поліції пройшли і в інших американських містах, у тому числі у Вашингтоні та Нью-Йорку. Згодом у країні відбулася низка інцидентів з убивством афроамериканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram