ГоловнаСвіт

Франція і Британія уклали угоду про співпрацю з проблеми нелегалів

Французько-британський центр займеться виявленням представників організованої злочинності і припиненням їхньої діяльності з нелегального ввезення мігрантів

Франція і Британія уклали угоду про співпрацю з проблеми нелегалів
Бернар Казнев и Тереза Мэй на фоне Евротоннеля
Фото: EPA/UPG

У четвер у французькому місті Кале міністри внутрішніх справ Франції і Великобританії Бернар Казньов і Тереза Мей підписали угоду про створення в Кале спільного центру боротьби з нелегальною міграцією.

Про це повідомляє euronews.

Основним завданням нового центру буде виявлення представників організованої злочинності і припинення їхньої діяльності з нелегального ввезення мігрантів у північну Францію і переправлення через протоку Ла-Манш.

Згідно з умовами угоди, Великобританія бере на себе зобов'язання щорічно виділяти по €5 млн для посилення заходів безпеки в районі Євротунелю і в порту Кале. Франція, у свою чергу, мобілізує додаткові сили поліції для охорони транспортних комунікацій.

Нагадаємо, наприкінці липня сотні мігрантів, які сподіваються потрапити до Великобританії, штурмували огородження вантажного терміналу тунелю під Ла-Маншем у французькому місті Кале. Після цього Девід Кемерон заявив, що Великобританія видворятиме всіх мігрантів, які штурмують Євротунель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram