ГоловнаСвіт

Можновладний чиновник із Техасу відмовився просити пробачення за заклик до ядерного удару по мусульманам

У Техасі мешкає найбільше мусульман у США.

Можновладний чиновник із Техасу відмовився просити пробачення за заклик до ядерного удару по мусульманам
Сид Миллер
Фото: Facebook

Голова департаменту сільського господарства штату Техас Сід Міллер (Sid Miller) відмовився просити пробачення за заклик скинути ядерну бомбу на мусульман, який він опублікував у Facebook.

Про це повідомляє Associated Press.

Скандальний запис в акаунті Міллера з'явилася у вихідні. Він містив картинку із закритої спільноти The Patriot's IV Drip, опубліковану Міллером. На ній було зображено грибоподібну хмару від ядерного вибуху і напис "Японія живе в мирі з нами з 9 серпня 1945 року (день бомбардування Нагасакі - ред.). Схоже, час примиритися з мусульманським світом". Запис провисів усі вихідні і був видалений у понеділок.

Публікація картинки збурила різку критику з боку політичних опонентів Міллера. Техаське відділення Демократичної партії заявило: "Риторика, яку дозволяє собі республіканець Сід Міллер, огидна і неприйнятна. На жаль, такі расистські та ксенофобські висловлювання допомагають республіканцям у їхній партійній кар'єрі". Демократи також нагадали, що в Техасі проживає найбільше число мусульман у США - 422 тис., і зажадали від Міллера вибачень.

Представник чиновника Тодд Сміт від імені свого боса наголосив, що критикам Міллера слід звернутися за вибаченнями до ісламських терористам, Ірану і президента Барака Обами. "Ми вважаємо, що їхні діяння значно більше заслуговують на прохання про прощення, ніж посилання на роздуми і запис у Facebook", - зазначив Сміт. Він також додав, що сам Міллер картинку не розшарював: до його облікового запису мають доступ 18 осіб, і з'ясовувати, хто це зробив, Сміт не має наміру.

Сід Міллер відомий як переконаний республіканець. Офіційний сайт департаменту сільського господарства Техасу характеризує Міллера як "одного з найбільш динамічних і ефективних консервативних лідерів штату, а також одного з найпослідовніших захисників конституційних свобод". Раніше чиновник неодноразово висловлювався з питань зовнішньої політики та національної безпеки, критикуючи соціалістів і мусульман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram