ГоловнаСвіт

Таїландська поліція затримала француза за підозрою у причетності до теракту

Затриманий свою причетність до вибуху заперечує

Таїландська поліція затримала француза за підозрою у причетності до теракту
Архив
Фото: EPA/UPG

Поліція Таїланду затримала громадянина Франції за підозрою у теракті у Бангкоку.

Про це повідоляє телеканал Thai PBS.

За даними правоохоронних органів, людина з паспортом на ім'я Луї Нельсона Давида Марі Деляпальма (Louis Nelson David Marie Delapalme) намагався вилетіти з Бангкока напередодні, 18 серпня, рейсом компанії British Airways. Однак його відмовилися пустити на борт через мокрий паспорт. Після цього пасажир попрямував до станції наземного метро, щоб повернутися в місто. На допомогу іноземцю прийшли співробітники туристичної поліції Бангкока, які допомогли йому зв'язатися з французьким посольством.

Один із поліцейських помітив у Деляпальма рану на правій руці. Це здалося йому підозрілим: він згадав, що на записі з відеокамер у підозрюваного були забинтовані обидві руки. Визнавши, що і зовні турист схожий на терориста, чиє зображення було розтиражовано по всьому місту, правоохоронці затримали француза для допиту. Сам затриманий категорично заперечує свою провину і стверджує, що його вкусила в руку змія під час відвідування пам'яток у місті Чіангмай на півночі країни.

У понеділок, 17 серпня, у центрі Бангкока близько сьомої вечора за місцевим спрацював вибуховий пристрій. Вибух стався біля огорожі індуїстського святилища, присвяченого богу творіння Брахмі, яке знаходиться біля готелю Grand Hayatt Erawan. Загинули 22 людини, 123 постраждали. Серед жертв теракту - вісім іноземців. Відповідальність за вибух на себе ніхто не взяв.

Поліція повідомила, що підозрюваного терориста зафіксували камери стеження: це молода людина близькосхідної зовнішності, худорлявої статури, одягнений у жовту футболку та носить окуляри в чорній оправі. Бомба знаходилася в рюкзаку, який він залишив біля огорожі святилища. Згодом склали фоторобот підозрюваного підривника.

Наступного дня, 18 серпня, у Бангкоку сталося ще два теракти: невідомий кинув з моста саморобний вибуховий пристрій, зроблений з обрізка труби, начинений кулькопідшипниками. Він цілився у заповнений людьми пірс, але бомба відскочила від опори моста, впала у воду і вибухнула, не заподіявши шкоди. Крім того, невеликий вибух стався біля наземної станції метро. Ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram