ГоловнаСвіт

Військове керівництво Британії має намір вдесятеро збільшити витрати на кібервійну з Росією і Китаєм

Британія має намір розпочати власну наступальну кібервійну.

Військове керівництво Британії має намір вдесятеро збільшити витрати на кібервійну з Росією і Китаєм

Об'єднане командування збройних сил Великобританії планує порекомендувати уряду країни вдесятеро збільшити бюджет на протистояння кіберзагрозам з боку російських і китайських хакерів.

Відповідні рекомендації виявила The Sunday Times в огляді стратегічної оборони і безпеки, який опублікує відомство наприкінці року.

Якщо уряд ухвалить ці побажання як рекомендації, то протягом наступних п'яти років на розробку програм для протистояння "загрозам з боку Росії та Китаю" витрачатимуть по 400 млн фунтів стерлінгів на рік (близько $625 млн), а за п'ять років бюджет програми складе 2 млрд фунтів (близько $3 млрд).

Планують, що якщо бюджет збільшать, оборонне відомство найме близько 300 фахівців із кібербезпеки, які розроблятимуть шкідливе ПЗ (віруси, хробаки, трояни і програми-шпигуни) не тільки для відбиття кібератак хакерів, а й для ведення власної наступальної кібервійни.

Збільшення фінансування і штату дозволить британським фахівцям розробляти системи, здатні виводити з ладу зв'язок супротивника або зламувати мережі об'єктів інфраструктури, отримувати доступ до закритої інформації, наприклад, електронної пошти чи даних телефонних переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram