ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ назвали суму авансу за вбивство Нємцова

Троє підозрюваних у вбивстві Нємцова відмовилися від своїх зізнань.

ЗМІ назвали суму авансу за вбивство Нємцова
Архив
Фото: ph.livejournal.com

Колишній боєць батальйону чеченського МВС "Північ" Заур Дадаєв, підозрюваний у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова, отримав аванс від замовника злочину в розмірі 500 тис. рублів ($7,7 тис.).

Про це агентству "Росбалт" повідомило джерело в правоохоронних органах, котре послалося на закриті відеоматеріали допиту Дадаєва.

За його словами, Дадаєв зізнався, що якийсь Русик, якого слідчі вважають організатором злочину, не тільки обіцяв за вбивство Нємцова 15 млн рублів (по 5 млн рублів кожному з виконавців), а й виплатив аванс.

У Слідчому комітеті Росії вважають, що виявлені під час затримання в Дадаєва 100 тис. рублів були частиною цієї суми, зазначив співрозмовник агентства.

Дадаєв дав свідчення у квітні. Згодом він заявив, що свідчив проти себе й інших обвинувачених під тиском. "Мої свідчення дані під диктовку. Немає жодних свідків, я маю алібі", - сказав Дадаєв.

10 серпня джерело, близьке до слідства, заявило, що від первинних свідчень відмовився Шагіт Губашев, інший обвинувачений у вбивстві Нємцова. До цього, 7 серпня, зазначали, що Анзор Губашев, третій фігурант справи, теж відмовився від своїх зізнань.

Нємцова застрелили на Великий Москворецькому мосту в центрі російської столиці 27 лютого. В опозиціонера влучили чотири кулі, він помер на місці. Українська модель Ганна Дурицька, яка супроводжувала його, не постраждала.

За підозрою в убивстві заарештували п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Тамерлана Ескерханова, Анзора і Шагіта Губашевих, а також Хамзата Бахаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram