ГоловнаСвіт

У Новій Гвінеї зник індонезійський літак з 54 пасажирами на борту

Пошуки призупинено до понеділка

У Новій Гвінеї зник індонезійський літак з 54 пасажирами на борту
Фото: vartumashvili.livejournal.com

У районі Папуа Нової Гвінеї з радарів зник літак з 54 пасажирами на борту.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Контакт з літаком індонезійської авіакомпанії Trigana Air зник близько 15:00 за місцевим часом (6:00 за Гринвічем). Це сталося через півгодини після вильоту з аеропорту міста Джаяпура в провінції Папуа.

На борту літака перебувають 44 дорослих пасажири, п'ятеро дітей і п'ять членів екіпажу.

Прес-секретар міністерства транспорту Індонезії Джуліус Барата підтвердив зникнення.

"Ми поки що не знаємо, що сталося з літаком, і намагаємося зв'язатися з місцевою владою. Погода в регіоні дуже погана, зараз дуже темно і хмарно. Ці умови не підходять для пошуків. Це гориста місцевість", - розповів він агентству AFP.

З настанням темряви пошуки було припинено, їх продовжать у понеділок вранці, повідомили рятувальники.

Авіакомпанія Trigana Air була заснована в 1991 році і з того часу мала 14 серйозних інцидентів, втративши 10 літаків. З 2007 року ця компанія перебуває в "чорному списку" перевізників, який складають у Євросоюзі. У цьому переліку є всі авіакомпанії Індонезії за винятком чотирьох.

Нагадаємо, аварії індонезійських літаків трапляються відносно часто. Так, протягом року сталися дві великі катастрофи. У грудні 2014 року розбився літак компанії AirAsia, який здійснював міжнародний рейс з міста Сурабая в Сінгапур. Всі 192 людини на борту загинули. У липні 2015 року військово-транспортний літак впав на житлові будинки в місті Медан на острові Суматра. Загинули понад 140 осіб, у тому числі й ті, хто був на землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram