ГоловнаСвіт

Франція заплатить Росії менш ніж мільярд євро за "Містралі"

Міністр фінансів Франції заявив, що неустойка не становитиме €2 млрд.

Франція заплатить Росії менш ніж мільярд євро за "Містралі"
"Мистраль"
Фото: EPA/UPG

У міністерстві фінансів Франції назвали нову суму виплат за розрив контракту про вертольотоносці типу "Містраль".

Про це повідомляє радіостанція France Inter.

В ефірі радіостанції міністр фінансів Франції Мішель Сапен розповів, що всі цифри незабаром представлять і вони будуть прозорими.

"Ви в мене питаєте, чи будуть це два мільярди. Я вам відповідаю, що ні, ці цифри будуть меншими від одного мільярда", - розповів він.

На початку серпня міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан говорив, що французька сторона заплатить Росії не більш ніж €1,2 млрд (саме стільки становить вартість вертольотоносців). Газета "Коммерсантъ", проте, писала, що за розірвання контракту Франція переказала Росії понад €1,1 млрд.

Росія і Франція уклали контракт на €1,2 млрд на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль" під назвою "Владивосток" і "Севастополь" у 2011 році. Росія оплатила будівництво першого корабля. Його передача мала була відбутися в листопаді 2014 року. Франсуа Олланд восени того самого року оголосив, що агресія Росії щодо України не дозволяє передати вертольотоносець. Москва зі свого боку заявляла, що вимагатиме від Франції або поставити кораблі, або повернути гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram