ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії виправдали знищення продуктів практикою Ізраїлю

У Москві стурбовані "хвилею критичних матеріалів, спрямованих на дискредитацію заходів, передбачених указом про знищення продовольчих товарів".

У Росії виправдали знищення продуктів практикою Ізраїлю
Архив
Фото: bbc.com

У Россільгоспнагляді, як виправдання знищення заборонених до ввезення в Росію продуктів,навели як приклад практику нищення продуктів в Ізраїлі і заявили, що це є міжнародною практикою. Про це повідомляє "Интерфакс".

У відомстві зазначили, що після початку знищення заборонених до ввезення на територію Росії продуктів "виникла хвиля критичних матеріалів, спрямованих на дискредитацію заходів, передбачених указом (указом про знищення продовольчих товарів)".

"Зокрема, робиться спроба оголосити ці заходи надмірними і такими, що не мають аналогів у світовій практиці", - йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду.

Ветслужба навела як приклад тижневе зведення роботи Мінсільгоспу Ізраїлю. Там сказано, що тільки за останній тиждень інспектори знищили 500 тис. яєць 700 кілограмів сиру і 180 тонн м'яса.

Згідно з указом Володимира Путіна, продукти, що потрапили під ембарго, підлягають негайному знищенню на кордоні. Для ліквідації продукції на двох десятках пропускних пунктів встановлено спеціальні інсинератори (печі). Всього в Росії близько 400 пропускних пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram