ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Від вибуху в шиїтському районі Багдада загинули 76 людей (оновлено)

Імовірно, за вибухом стоїть "Ісламська держава".

Від вибуху в шиїтському районі Багдада загинули 76 людей (оновлено)
Архив

Щонайменше 60 людей загинули, близько 200 отримали поранення в результаті теракту в шиїтському районі Багдада Садр-Сіті.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на медиків і поліцію.

На людному ринку близько 6:00 ранку за місцевим часом вибухнув начинений вибухівкою фургон-рефрижератор. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте зазвичай за подібними терактами стоять бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Як зазначає агентство, на місці вибуху зібралися родичі загиблих, багато з них покладають відповідальність за трагедію на уряд Іраку. Вони закликають владу створити в столиці контрольно-пропускні пункти з військовими та бійцями шиїтського ополчення.

Оновлено: За останніми даними, жертвами вибуху стали щонайменше 76 осіб, 212 осіб отримали поранення.

Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

22 липня від вибуху двох бомб, закладених в автомобілі на двох ринках Багдада, загинули 32 людини. 17 липня в іракському місті Бані-Саад терорист-смертник підірвав начинений трьома тоннами вибухівки автомобіль. Вибух здійснили на ринку під час святкування закінчення священного для мусульман місяця Рамадан, загинуло 100 осіб. Відповідальність узяла на себе "Ісламська держава".

Зараз ІД контролює до третини іракської території. Бойовики захопили частину території Іраку та Сирії і влітку 2014 року і проголосили халіфат зі столицею в Мосулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram