ГоловнаСвіт

Нідерланди відмовилися розсекретити документи стосовно збитого "Боїнга"

Уряд вважає, що важливо зберегти секретність

Нідерланди відмовилися розсекретити документи стосовно збитого "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Міністр безпеки та юстиції Нідерландів Ард ван дер Стер відмовився надати журналістам документи з приводу розслідування катастрофи малайзійського Boeing, збитого на Донбасі 2014 року.

Про це пише сайт телеканалу RTL Nieuws.

Телеканал надіслав запит у міністерство безпеки та юстиції країни з проханням надати наявну у справі інформацію. Зі свого боку міністр Ард ван дер Стер повідомив, що, незважаючи на значущість цієї інформації для суспільства, уряд на чолі з прем'єром Марком Рютте вважає, "що важливіше зберегти секретність".

Раніше Нідерланди надали низку документів стосовно розслідування, проте велика частина інформації на папері залишилася секретною і замальована чорним чорнилом. Ван дер Стер заявив, що ці документи призначені для внутрішнього користування і можуть заподіяти шкоду відносинам Нідерландів з іншими країнами.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Україна, держави Заходу і США вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram