ГоловнаСвіт

В американському Фергюсоні оголошено НС через заворушення

Під час сутичок поранено щонайменше трьох людей, чотирьох заарештовано

В американському Фергюсоні оголошено НС через заворушення
Беспорядки в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

В американському місті Фергюсон, де пройшли масові протести з нагоди річниці вбивства поліцейським афроамериканця, оголошено надзвичайний стан.

Про це заявив сіті-менеджер округу Сент-Луїс (штат Міссурі) Стів Стенжер, повідомляє USA Today.

"У зв'язку з учорашнім насильством і заворушеннями в місті Фергюсон і загрозою життю та майну я, користуючись своїми повноваженнями, оголошую про негайне введення режиму надзвичайного стану", - заявив Стенжер.

"У результаті заворушень у місті щонайменше трьох людей поранено і чотирьох заарештовано. Джон Белмар заявив на прес-конференції, що один з поранених у результаті сутичок із поліцією перебуває в критичному, нестабільному стані в місцевій лікарні, йому зробили операцію", - додав він.

Нагадаємо, в серпні 2014 року у Фергюсоні поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого юнака Майкла Брауна. Після цього місто охопили масові протести. Сіті-менеджер і глава поліції Фергюсона пішли у відставку. Суд виправдав Вілсона, але той звільнився зі служби. Тоді масштабні акції протесту проти свавілля поліції пройшли і в інших американських містах, зокрема у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram