ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія погрожує Україні продовольчим ембарго

Таким чином Україну хочуть покарати за неадекватну політику щодо Росії.

Росія погрожує Україні продовольчим ембарго
Фото: lifebel.com

У Раді Федерації вважають, що можливе розширення списку держав, щодо яких запроваджено продовольче ембарго, має торкнутися також і України.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з економічної політики Сергій Шатіров, пишуть"РИА Новости".

"При абсолютно неадекватній політиці Києва, в тому числі щодо Росії, продовольче ембарго має бути поширене і на Україну. Дивно, що цього досі не зроблено", - заявив Шатіров.

Він зазначив, що Україна постачає багато продовольчих товарів до Росії і всі вони "широко представлені в російських магазинах".

Говорячи про можливе розширення списку країн, щодо яких введено продовольче ембарго, сенатор висловив думку, що таке рішення може стати "своєчасним і актуальним".

"Життя не стоїть на місці, за минулий рік багато чого змінилося, і якщо за указом зрозуміло кого нові країни починають виконувати санкційний танець проти Росії, то необхідно вживати відповідні симетричні заходи", - вважає він.

При цьому заступник голови економічного комітету переконаний, що таке рішення не призведе до того, що полиці продуктових магазинів спорожніють чи асортимент стане біднішим.

"Звичайно, ми використовуємо ситуацію, що склалася з санкціями, для розвитку вітчизняної продовольчої бази. І вже зараз видно, що полиці магазинів не спорожніли, а, навпаки, асортимент розширився за рахунок збільшення вітчизняної пропозиції", - сказав Шатіров.

Нагадаємо, 29 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення з 6 серпня товарів, ввезення яких заборонено в рамках продуктового ембарго. Дія документа не поширюється на товари, ввезені фізичними особами для особистого користування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram