ГоловнаСвіт

Дружина Мадуро вирішила балотуватися в парламент Венесуели

Лідера венесуельської опозиції відмовилися зареєструвати  як кандидата.

Дружина Мадуро вирішила балотуватися в парламент Венесуели
Силия Флорес, Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Дружина президента Венесуели Ніколаса Мадуро, Силія Флорес (Cilia Flores), вирішила брати участь у виборах у Національну асамблею (парламент), які відбудуться 6 грудня.

Як повідомляє The Guardian, Мадуро схвалив рішення дружини.

За кілька годин до цього лідера опозиції Марію Коріна Мачадо (Maria Corina Machado) відмовилися зареєструвати  як кандидата.

У 2014 році Мачадо закликала Ніколаса Мадуро піти у відставку. Після участі в акціях протестах, які почалися в лютому того самого року і проходили в найбільших містах країни, лідера опозиції позбавили місця в Національній асамблеї.

Силія Флорес - член правлячої Єдиної соціалістичної партії Венесуели, з 2006 по 2011 рік була головою парламенту. З 2012 по 2013 рік обіймала посаду генерального прокурора країни. 62-річна перша леді старше свого чоловіка на 10 років.

Антиурядові виступи тривають у Венесуелі з 2014 року. Учасники демонстрацій незадоволені затяжною економічною кризою, зростанням цін і браком товарів першої необхідності, а також вимагають політичних змін і звільнення затриманих під час протестних акцій.

Однопалатний парламент Венесуели складається зі 165 депутатів. Їх обирають на п'ять років за пропорційною системою в багатомандатних округах. При цьому три місця належать представникам корінних народів країни. Депутати можуть обиратися максимум на три терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram