ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Губернатор Калузької області Росії запропонував місцевим жителям відмовитися від варення

Калузька область відчуває дефіцит цукру.

Губернатор Калузької області Росії запропонував місцевим жителям відмовитися від варення
Архив
Фото: http://newsfromweb.ru

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Калузької області Росії Анатолій Артамонов запропонував відмовитися від варення через дефіцит цукру в регіоні і зростання цін на нього.

Про це повідомляє портал "Калуга 24".

"Воно (варення - ред.) абсолютно некорисне. Крім шкоди, нічого немає. Брали б і заморожували (ягоди - ред.), холодильник є", - заявив Артамонов.

"Калуга 24" назвала початок сезону варення однією з причин дефіциту цукру в Калузькій області і зростання цін на цей продукт. За даними порталу, за тиждень ціна на цукор-пісок у регіоні зросла на півтора-два відсотки.

Зазначається, що в північних районах області важко купити навіть дорожчий цукор - у кожному разі, в магазинах торговельної мережі "Магніт". Про це на робочому засіданні обласного уряду повідомив міністр конкурентної політики та тарифів Микола Владимиров.

За словами голови місцевого управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Дмитра Каретіна, проблема дефіциту цукру і зростання цін на нього викликана постачальником з Тамбовської області. Відповідні матеріали вже передали у ФАС. Крім того, Каретін зазначив, що він особисто розмовляв з виконуючим обов'язки керівника, "щоб терміново і негайно вжили заходів до цього постачальника".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram