ГоловнаСвіт

Spiegel написав про сумнівні бізнес-зв'язки Порошенка

Німецьке видання опублікувало статтю про бізнес і оточення Президента України

Spiegel написав про сумнівні бізнес-зв'язки Порошенка
Фото: president.gov.ua

На сайті німецького журналу Spiegel вийшла замітка про інтереси оточення Президента України Петра Порошенка в бізнесі.

Переклад статті опублікував Hubs.

На думку видання, Порошенко пообіцяв усунути від влади олігархів і відмовитися від управління своєю власною компанією, але насправді його бізнес процвітає, а його ділові зв'язки "викликають багато питань".

"Нові правила, схоже, застосовуються не до всіх. Власна компанія Порошенка, Roshen, процвітає. Під час передвиборної кампанії він обіцяв її швидко продати. Тепер каже, що в такій складній економічній ситуації не може знайти продавця. Кондитерська корпорація донині належить Порошенку. Roshen відкрив 14 нових магазинів. Один з них - на головній вулиці країни, київському Хрещатику", - пише видання.

Spiegel також зазначає, що незважаючи на економічну кризу в країні, добре розвивається і банк Порошенка. У 2014 році, за даними видання, цей бізнес зріс на 84,5%.

"Інтереси Порошенко можна знайти і в енергетичному секторі, - пише видання. - В уряду є плани реструктуризації цієї слабкої галузі. І це створює проблеми Порошенкові, адже саме його давній діловий партнер нещодавно отримав прибутковий контракт (мова про підряди на постачання трансформаторів, які можуть отримати компанії Костянтина Григоришина). Міністр енергетики Володимир Демчишин пригальмовує приватизацію енергокомпаній, на якій наполягає МВФ. У нього теж був спільний бізнес з Порошенком".

Spiegel зазначає, що Демчишин - довірена особа Порошенка. Формально він не підтримує приватизацію через те, що на ринку електроенергії спершу потрібно змінити правила. Інсайдери кажуть, що це - тільки відмовка. Насправді міністерство хоче розполохати іноземних інвесторів, а потім продати "Центренерго" партнеру Порошенка, Григоришину.

Демчишина відносять до "табору" Григоришина, однак він сам це спростовує, заявляючи, що у нього "професійні відносини" з мільярдером.

Окремо видання відзначає телевізійний бізнес Порошенка - зокрема "5 канал", який йому належить.

Нагадаємо, в травні 2014 року "Інсайдер" опублікував список всіх підприємств Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram