ГоловнаСвіт

Прес-секретар Путіна засвітив годинник за $600 тис.

Незграбні відмовки виявилися брехнею.

Прес-секретар Путіна засвітив годинник за $600 тис.

Фонд боротьби з корупцією опозиційного політика Олексія Навального повідомив, що вартість швейцарського годинника Richard Mille RM 52-01, поміченого на руці прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова на фотографії з весілля, становить 620 тисяч доларів, або близько 38 мільйонів рублів за актуальним курсом.

Активісти фонду уточнили вартість годинника в офіційному бутіку Richard Mille: представник компанії підтвердив, що модель RM 52-01 було випущено обмеженою партією 30 екземплярів, її вартість щонайменше 600 000 доларів.

Згідно з декларацією про доходи, в 2014 році Пєсков заробив близько 9 мільйонів рублів. Раніше прес-секретар Путіна не займався підприємницькою діяльністю і не займав керівних посад у приватних компаніях. У ФБК підкреслили, що подарувати годинник також не могли, оскільки за законом подарунок дорожчий за 3000 рублів чиновник зобов'язаний передати державі; при бажанні він може викупити дар назад, але за ринковою ціною.

Після скандалу, що вибухнув, Пєскова спробував "відмазати" спочатку "Московський комсомолець", який з посиланням на гостя церемонії Олега Мітволя написав, що прес-секретар Путіна позичив годинник.

"Під час весілля Пєсков розумів, що його будуть фотографувати, а фото потім розлетяться по інтернету. Під час підготовки до весілля теж ходило стільки чуток, що гостям було що обговорити і над чим посміятися пізніше. Ось і в цьому випадку молодята вирішили пожартувати. Пєсков на час позичив годинник у когось зі своїх знайомих, які були присутні на торжестві. Попозував з ним. Ми чекали, що журналісти відреагують на цю качку", - сказав Мітволь.

Втім, сам Пєсков цю версію не підтримав. У коментарі РБК він заявив, що йому годинник подарувала дружина Тетяна Навка на весілля.

Проте журналісти швидко знайшли докази неспроможності обох версій.

Так, у фотоархіві РІА Новин є фотографія Пєскова з цим годинником, датована 2 вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram